Endpoint protection • bekende en onbekende aanvallen voorkomen

Harm TeerenstraCybersecurity is anno 2017 ‘hot’ en endpoint protection in het bijzonder. Het speelveld voor hackers en andere kwaadwillenden ligt helemaal open gezien de exponentiële toename van smart devices, de always connected trend, het nieuwe werken, BYOD, etc.

De boosdoeners zelf zijn ook al lang niet meer die eenzame hobbyisten op een zolderkamer, maar eerder onderdeel van een misdaadsyndicaat, uit op miljoenenwinsten (en veelal met succes!). Een aanval beperkt zich niet meer tot een trojan die relatief eenvoudig op te sporen en te verhelpen is, maar bestaat uit zeer doelgerichte aanvallen waarbij geen middel geschuwd wordt, met ransomware als meest sprekende voorbeeld.

Hoe wapen jij jouw organisatie tegen deze zogenaamde advanced persistent threats? Gelukkig vervangen organisaties de oude stateful firewall door een next generation firewall met uitgebreide security features, maar is dat genoeg? Mobiele gebruikers zijn vaak buiten de deur en worden dus niet beschermd door die perimeter firewall. Zij vormen een potentieel target waardoor zij zomaar, als zij weer terug zijn, onbewust een besmet endpoint binnen het netwerk kunnen brengen. Traditionele signature-based AV oplossingen kunnen onmogelijk snel genoeg nieuwe signatures creëren en zijn dan ook nagenoeg waardeloos geworden, net als de stateful firewall dat op een gegeven moment werd. Tel daarbij op dat een next generation firewall, hoe goed ook, nooit 100% van de threats blokkeert en een endpoint wordt dan ineens de ‘last line of defense’.

Endpoint protection oplossingen

Op het vlak van endpoint protection is het dan ook hoog tijd voor een revolutie; een totaal andere werk- en zienswijze dan de signature-based oplossingen die we al sinds 1987(!) kennen. SecureLink heeft een aantal oplossingen in het portfolio die daar precies op aansluiten.

Cylance

CylanceProtect

Beschermt uw endpoints vanuit de cloud door middel van machine learning en wiskundige algoritmes.

Lees meer

Palo-Alto-Networks-logo

Palo Alto Traps

Een on-premise oplossing die door middel van verschillende technieken uw endpoints beschermd.

Lees meer

Endpoint protection

De producten en markt voor endpoint security zijn de afgelopen periode sterk veranderd en geïnnoveerd. Wat is nu de belangrijkste reden om met endpoint security te beginnen? Welke oplossingen worden er geboden? En hoe ziet een usecase eruit?