Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company is een marktleidende fabrikant van Secure Mobility oplossingen (zakelijke wifi en WLAN netwerken). De kracht van Aruba zit in de ontwikkeling van visionaire oplossingen zoals krachtige 802.11ac access points, fabrikant onafhankelijke NAC, Guest en BYOD toepassingen door middel van ClearPass Policy Manager, geavanceerde management tooling, location based services en indoor way finding oplossingen.

Naast deze uitgebreide portfolio voor indoor wifi en WLAN toepassingen biedt Aruba ook ‘industry-grade’ outdoor wireless oplossingen aan, welke zelfs in de zwaarste weersomstandigheden nog blijven functioneren.

Platinum expert status

Wij zijn al meer dan 6 jaar een trouwe partner van Aruba en vier jaar op rij verkozen tot partner van het jaar. Als enige Platinum partner met Expert certificering in EMEA helpen wij u bij het adviseren, implementeren, onderhouden en trainen op de mobility oplossingen van Aruba.

Jon Garside

Aruba update

Jon Garside bespreekt in deze SecureTV de roadmap van Aruba, a Hewlett Packard Enterprise Company.

Ook wordt de samenwerking met SecureLink besproken, waarbij Jon vooral ons Security Operations Center prijst.

Meetbaar goede performance en eenvoudig in beheer

Aruba’s user-centric netwerkoplossingen integreren flexibele WLAN en LAN, identiteitgebaseerde beveiliging en een continue beschikbaarheid van applicaties. Dit komt onder andere naar voren in de geïntegreerde stateful firewall en het AppRF dashboard dat beschikbaar is in zowel de controller-less als de controller gebaseerde oplossing. Naast een meetbaar goede performance zijn de oplossingen van Aruba ook eenvoudig te beheren. Zowel met de geïntegreerde web 2.0 GUI als met het fabrikant onafhankelijke management platform AirWave.

Rol Based Access methodiek in plaats van port-centric

Anders dan andere aanbieders is het concept van Aruba al jaren gebaseerd op een Role Based Access methodiek in plaats van port-centric gebaseerde netwerken. Een Role Based Access netwerk zorgt voor een veilige en consistente gebruikerservaring, aangezien de toegang tot de infrastructuur gebaseerd wordt op onder andere de rol in de organisatie, het gebruikte device, de locatie en tijd. Deze technologie kan eenvoudig worden uitgerold als een overlay bovenop de bestaande netwerkinfrastructuur.

Intelligente Location Based Services en Indoor Way Finding

Dat Aruba een Mobility oplossing biedt en niet alleen een Secure Wireless oplossing, komt ook naar voren in de location based services oplossing. De Bluetooth Low-Energy (BLE) technologie integreert naadloos met de Aruba 802.11ac access points en Meridian indoor way finding oplossing.

Dat alle bovenstaande zaken daadwerkelijk samenkomen bewijst de Aruba Mobile Engagement propositie.

 • Indoor wireless;
 • Outdoor wireless;
 • Controller based (overlay model) als controller-less oplossing;
 • Secure/Flexible Remote Access;
 • Centraal Management voor eenvoud van beheer, troubleshooting en onderhoud;
 • Locatie bepaling (light weight tot volledig geïntegreerde oplossingen met indoor way finding en integratie met externe systemen);
 • Network Access Control (fabrikant onafhankelijk) voor zowel de wireless als de wired infrastructuur;
 • Professionele Guest Access;
 • Gebruiksvriendelijke oplossing voor ontsluiting van BYOD;
 • Integratie met de Next Generation Firewalls van Palo Alto Networks, CheckPoint en Fortinet.

Magic Quadrant for Wired and Wireless LAN InfrastructureMagic Quadrant for Wired en WLAN Access Infrastructure

Realize the full benefits of mobility and cloud

In augustus 2016 heeft Gartner Aruba wederom in het Leaders kader geplaatst van het Magic Quadrant for Wired en WLAN Access Infrastructure. Download het volledige Gartner rapport inclusief Magic Quadrant via onderstaande knop:

Download

Clearpass

ClearPass Policy Manager

ClearPass Policy Manager van Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company levert een infrastructuur vendor onafhankelijk platform voor het realiseren van een flexibele authenticatie oplossing. Het uitgangspunt hierbij is het verlagen van de IT-beheer last door automatisering en tegelijkertijd de inzichtelijkheid en beveiliging voor en op het netwerk te verhogen. Dit wordt bereikt door het combineren van de verschillende benodigde authenticatie oplossingen die vandaag de dag in een modern netwerk aanwezig zijn en verwacht worden.

De werkplek is tegenwoordig mobiel. Een medewerker verwacht dat er overal gewerkt kan worden. WiFi is per slot van rekening tegenwoordig overal beschikbaar. Vanuit het oogpunt van netwerk- en informatiebeveiliging (en in sommige omgevingen ook vanuit Compliancy) is er echter een verschil of een medewerker op kantoor met corporate device werkt of onderweg op een ‘BYOD’. Het identificeren van het gebruikte device, de persoon ‘achter’ het device en de mate van toegang die vervolgens verleend dient te worden, is in veel omgevingen een uitdaging. ClearPass Policy Manager van Aruba kan u hierbij helpen. Niet alleen voor de corporate devices die al bekend zijn in AD, maar ook voor de nieuwe tablet die de medewerker zojuist voor het eerst wil gaan gebruiken om zijn werk mee te verrichten.

Daarnaast verwachten gasten tijdens een afspraak te kunnen beschikken over wifi zodat zij ‘dringende’ emails kunnen beantwoorden. De receptioniste wil liever niet belast worden met het uitdelen van wifi codes en de kwetsbaarheden van volledig open wifi netwerken zijn recent al vaak genoeg in het nieuws geweest. ClearPass Policy Manager biedt ook hier een gebruiksvriendelijke oplossing met professionele gasten oplossingen zoals Sponsored Access of SMS authenticatie.

Hoe beheren uw medewerkers de netwerkapparatuur zelf? Helaas zien wij nog regelmatig dat dit gebeurt met één enkel root of admin account die door meerdere IT-medewerkers wordt gebruikt. Logging van wie welke configuratie wijziging heeft doorgevoerd is dan onmogelijk, compliancy (waar nodig) kan niet worden behaald. Bij het uit dienst gaan van een medewerker of ingehuurde kracht zou het wachtwoord op alle netwerk devices moeten worden veranderd. Hier biedt de standaard aanwezige TACACS+ functionaliteit uitkomst, TACACS+ is een defacto industrie standaard voor het authoriseren van netwerkbeheerders op netwerkapparatuur. Hierbij is het mogelijk om verschillende mate van toegang te realiseren voor de eerste-, tweede- en derdelijns medewerkers.

Veel omgevingen zijn al voorzien van één of meerdere authenticatie oplossingen, denk hierbij aan Microsoft NPS radius, Cisco ACS radius of een Guest oplossing. Is het met ClearPass Policy Manager dan nodig om die administratie dubbel te gaan voeren om van deze flexibele authenticatie infrastructuur gebruik te kunnen maken? Het antwoord is natuurlijk nee, dat zou geen verlaging van de beheer last betekenen. Bestaande radius en Guest oplossingen kunnen vrij eenvoudig worden gemigreerd naar de functionaliteiten die ClearPass Policy Manager biedt. De toegevoegde waarde hierbij is de uitgebreide en gebruiksvriendelijke troubleshooting en rapportage mogelijkheid die in ClearPass Policy Manager aanwezig zijn. Door deze functionaliteiten te combineren biedt ClearPass Policy Manager uw IT organisatie weer inzicht wie er van uw netwerk gebruikmaakt en met welk device. Tegelijkertijd verlaagt u het aantal te beheren en onderhouden componenten.

 • EVAS (NAC 3.0) op basis van 802.1x;
 • radius server;
 • TACACS+ server;
 • integratie met bestaande authenticatie infrastructuur (AD, LDAP, SQL, Eduroam, Govroam, Quarantainenet, etc.);
 • professionele Guest Access oplossing;
 • veilig en gebruiksvriendelijk ontsluiten van BYOD (Onboarding);
 • Onguard, Host Information Profiling (inspectie van client voor netwerktoegang);
 • Profiling voor het automatisch detecteren en identificeren van alle devices die met het netwerk verbinden;
 • MAC Caching database voor devices die geen 802.1x en/of radius ondersteunen;
 • realtime en scheduled rapportage mogelijkheden;
 • rolbased access management interface;
 • API/Exchange Interface voor koppeling en integratie met MDM, NGFW, Helpdesk applicaties en andere 3e partij oplossingen.