Nexpose

Organisaties en bedrijven moeten tegenwoordig aan een aantal eisen voldoen wat betreft het beheer van (persoons)gegevens. Om de inventaris van een IT omgeving en de risico’s die een IT omgeving loopt inzichtelijk te maken, is een goed vulnerability management system (VMS) cruciaal. Rapid7 loopt met Nexpose voorop op dit gebied door een uitgebreide vulnerability scanner te bieden die in alle gangbare IT architecturen past. Systemen worden gecontroleerd op kwetsbaarheden, software versies maar ook op standaard gebruikersnamen en wachtwoorden. Al deze informatie wordt in een grafische interface weergegeven met alle mogelijkheden voor een rapportage. Nexpose kan geïntegreerd worden in het SIEM systeem en het SIEM systeem van waardevolle informatie voorzien.

Rapid7

Lie to know the truth

Deception technologies are a wonderful way to catch adversaries in the act. Learn from Rapid7 how you should tell lies to know the truth about potential attackers within your environment.

Metasploit

Uniek aan Rapid7 is de integratie met Metasploit. Metasploit dat ooit begonnen is als open source ‘red teaming’ software is onderdeel van Rapid7. De gratis variant is nog steeds beschikbaar, maar met een betaalde variant wordt professionele ondersteuning geboden voor Metasploit en waarbij Metasploit ook aan Nexpose gekoppeld kan worden. Dit resulteert in een automated vulnerability scanning oplossing, waarbij door Nexpose gevonden kwetsbaarheden automatisch met een penetratie test, uitgevoerd door Metasploit, geverifieerd kunnen worden. Het security team heeft zo direct de juiste informatie om de kwetsbaarheid van het juiste risiconiveau te voorzien en hier actie op te ondernemen.