Gemeente Meierijstad staat sterk in de strijd tégen bedreigingen, vulnerabilities en cybercrime

Gemeente Meierijstad is sinds 1 januari 2017 een fusiegemeente bestaande uit Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel. De fusiegemeente staat daarmee in dienst van 80.000 inwoners.

Cryptolocker aanvallen

Phishing mails, ransomware en andere cyberthreats zijn vandaag de dag meer regel dan uitzondering. Zo ook bij toenmalige Gemeente Veghel. Verschillende keren werden daar de fileservers gelockt door een Cryptolocker aanval. De traditionele antivirussoftware op de computers van het gemeentepersoneel bleek onvoldoende om dergelijke geavanceerde aanvallen te voorkomen. Het stil komen te liggen van servicegerichte systemen, zoals het doorgeven van een overlijden of het aanvragen van een reisdocument aan de gemeentebalies is natuurlijk onacceptabel.

Advanced endpoint protection

Het end-of-life gaan van de huidige AV oplossing was voor de gemeente hét perfecte moment om over te stappen op de advanced endpoint protection oplossing Palo Alto Traps. “Ondanks dat de onderliggende exploittechniek van Traps lastig te begrijpen is, is het beheer ervan zeer eenvoudig. Na twee kennissessies door een Security Engineer van SecureLink was onze Service Desk up-to-speed”, aldus Ruud van Oorschot, Netwerkbeheerder. De combinatie Palo Alto Networks firewalls mét WildFire subscription én Traps biedt tevens extra voordelen. De WildFire cloud heeft een specifiek leervermogen voor de gevonden exploittechnieken. Wanneer andere gemeentes overstappen naar de endpoint protection oplossing Traps zullen zij hier zeker profijt van hebben.

Sinds de implementatie van Palo Alto Traps zijn er al meerdere ransomware pogingen tegengehouden. Gemeente Meierijstad daarmee een sterke ‘last line of defense’. Wat ervoor zorgt dat de gemeente ook in de toekomst volledig in dienst zal staan van haar burgers.

Dit hebben wij gedaan voor Gemeente Meierijstad

Ga naar alle solutions

Endpoint protection

Palo Alto Traps maakt gebruik van een zeer schaalbare lichtgewicht agent op het endpoint, die op een innovatieve manier aanvallen afslaat nog voor er kennis over beschikbaar is én deze schade aan heeft kunnen richten.

Meer over endpoint protection

Palo Alto Networks

De Next Generation Firewalls van Palo Alto Networks, inclusief WildFire subscription geven inzicht in verkeer en controle over applicaties, gebruikers en bedreigingen.

Meer over Palo Alto Networks

Boundary Security

Het oplossingsgebied boundary security heeft alles te maken met security maatregelen op een demarcatiepunt tussen verschillende systemen, segmenten of functionele zones.

Meer over boundary security

Kunnen wij u helpen?

Wilt u net als Gemeente Meierijstad een goede oplossing voor tegen bedreigingen, vulnerabilities en cybercrime? Wij staan voor u klaar!

Of ga naar de contactpagina